7 Eylül 2008 Pazar

SİTE YÖNETİMİNDE İLKE VE ESASLARIMIZ

Sitemizin çevre duvar-çit-kapılarımızın güçlendirilmesinden sonra, özellikle de bir personelimizin emekli olması üzerine, deneyimlerimizin değerlendirilmesi, yeni ilke ve esasların ortaya çıkmasına neden olmuştur.

1. herkes, her alan ve konuda 360 derece üzerinden, farklı ve çok farklı düşünme hakkına sahiptir. Kimsenin kimseye "nasıl böyle düşünürsün..." deme hakkı yoktur.

2. herkes her düşüncesini her ortamda söyleme hakkına sahiptir. Kimsenin kimseye "nasıl böyle söylersin..." deme hakkı yoktur.

3. görüş, düşünce, bilgi, belge ve fikirler serbestçe ortaya konduktan sonra müştereken alınan kararlar uygulamaya sokulur. Bu ortaklaşa alınan kararlara herkes uyar.

4. güvenlik açısından "hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır ve bu satıh bütün site alanıdır". Diğer bir deyişle, iki adet gece ve iki adet de gündüz olmak üzere toplam dört adet olan "güvenlik" elemanımız "asla kapı açma memuru değildir, hatta kapı açmaları yasaktır", "kapılara (zincirle) bağlı yaratıklar değildir", "üye olmayan giremez" tipinde bir sitemiz olduğu için "üyelerimiz, üye olduklarını, önce sürgülü-otomatik kapıları açan butonlarını veya 'kopyalanamaz' nitelikteki kilitleri açan anahtarlarını kullanıp siteye giriş yaparak ispat etme durumundadır".

5. güvenlikten sorumlu elemanlar, yalnız ve sadece, nöbetleşe, siteyi-tüm siteyi, mesai saatleri içinde saat başı gibi sınırlamalara bağlı kalmaksızın, dolaşarak, haberleşerek korumak ve kollamaktan sorumludurlar. Bir yerde ısınarak, TV seyderek, vakit geçirmeleri, gözlerini gözetlemekten ayırmaları yasaktır. Çıkan veya giren üyeler ile vakit harcamaları, üyelerin farklı istekleri doğrultusunda (getir-götür-yap-et'lerle) zaman harcamaları doğru değildir, yanlıştır.

6. site havuzu, her sene olduğu gibi, 15 Eylül 2008 de kullanıma kapanacaktır. Ramazan Bayramından sonra da suyu boşaltılacaktır. Kullanım dışı durumda iken havuz başında bulunmak, eğlenmek "tehlikeli ve yasaktır".

7. Kış tarifesine Bayram sonrasında tam olarak geçilecektir. Kış ortamında, sezon sonu kapsamında, C-Blok araç giriş kapısından A-Blok araç giriş kapısana kadar olan her kapı asma kilit veya kopyalanamaz anahtarlı göbek-kilitlerle donatılacak ve güven altına alınacaktır.

8. sitede çalışan her eleman "bahçıvan" statüsündedir ancak öncelikle emniyet ve güvenlikten sorumludur. Bu görevlerini, özellikle, münavebeli, güvenlik için seçilenler kapılara bağlı olarak değil dolaşarak yaparlar. Mesai saatleri içinde nöbetleşerek dolaşmaları gerekir. Her site-üyesi, elemanlarımızın bir açıdan iş vereni olması nedeniyle, kontrolundan yetkili ve sorumludur. Ancak, hiç bir üyemiz, kendi açısından görüşüne göre tesbit ettiği bir yanlışlık ve/veya eksikliği kendi ölçülerinde "dövme/sövme" ile cezalandırma hakkına sahip değildir. Yalnız ve sadece "tesbit etme, belgeleme, yazılı bildirme" gibi olanaklarla yönetimi bilgilendirme ve sonucu izlemeye yetkilidir.

9. site yönetim planımıza göre, her üyemizin bahçe sınırları içinde veya ortak alanlarda, yeşillik ve güzelliği görmeye engel olmayacak şekilde, azami 150 cm boyundaki ağaçlandırma-çiçeklendirmeye izin vardır. Yaz mevsiminde kendi iradeleri ile kesitirilmeyen, ama, komşuların itirazına ve şikayetine maruz kalanlar yönetimce kış mevsimi süresince otomatik olarak kestirilir ve/veya budanır. Komşu üyelerimizce haklı olarak yapılacak bildirimleri personelimiz tarafından uygulanır.

10. Site Yönetim Planının ilgili hükümlerine aykırı olacak şekilde alınan ve/veya alınacak genel kurul kararlarının en az 4/5 çoğunluk ortamında alınmasının bir zorunluluk olduğu herkesin takdiridir, aksi takdirde geçersiz olacağı açıktır, bir şikayet durumunda yönetimce uygulamanın durudurulması normaldir. "Markete Mektup" başlığı altında yayınlanan husuların üyeler tarafından acilen dikkate alınması, görüşlerin, varsa, hemen bildirilmesi, bir sonraki, Mart 2009'da yapılacak genel kurula kararlı bir şekilde, karar alabilecek çoğunlukla gelinmesi rica olunur.

Hiç yorum yok: